
Τα βρασμένα αυγά δίνουν μια καλύτερη εικόνα της ηλικίας τους. Έτσι ένα φρέσκο, βρασμένο αυγό δεν αποχωρίζεται εύκολα από το κέλυφός του, το οποίο σπάει εύκολα σε κάθε πίεσή του, στην προσπάθειά μας να το καθαρίσουμε. Επίσης, το ασπράδι είναι λευκό, ομοιογενές και ο κρόκος κατέχει στο αυγό κεντρική θέση. Ο αεροθάλαμος του αυγού είναι πολύ μικρός, σε αντίθεση με αυτόν του μπαγιάτικου, το οποίο, όταν πάμε να καθαρίσουμε, διαπιστώνουμε ότι το κέλυφος αποκολλάται εύκολα και το ασπράδι είναι πιο σκοτεινό και ανομοιογενές.

Οτι τα αναψυκτικά και οι χυμοί δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το νερό και αυτό γιατί περιέχουν σάκχαρα ,πράγμα το οποίο κάνει το διάλυμα να περνάει διαμέσου του στομαχιού προς τους ιστούς και το λεπτό έντερο σε πολύ αργότερους ρυθμούς απ’ ότι το νερό. Αντίθετα,όταν πίνουμε νερό, το 60%-70% της προσληφθείσας ποσότητας απορροφάται σε περίπου 15 λεπτά.Γι’ αυτό και το νερό ειναι η μόνη λύση όταν θέλουμε να ξεδιψάσουμε γρήγορα.

Οι πονοκέφαλοι από ημικρανία, που συνδυάζονται με οπτικές διαταραχές, και μερικές φορές συνοδεύονται από έμετο και ναυτία, προέρχονται από κάποιες συνηθισμένες τροφές που μπορεί να καταναλώνονται από άτομα με ευαισθησία.
Σ ‘αυτές τις τροφές συμπεριλαμβάνονται το τυρί, διάφορα προϊόντα προερχόμενα από τη ζύμωση του γάλακτος, το κόκκινο κρασί και η σοκολάτα.Το φαινόμενο της ημικρανίας δεν είναι επαρκώς προσδιορισμένο αλλά στη Μ.Βρεττανία,έχει υπολογισθεί ότι περίπου ένα 10-11% του πληθυσμού υποφέρει από αυτό. Ο μόνος τρόπος αποφυγής της ημικρανίας που έχει άμεση σχέση με τη διατροφή είναι να αποφεύγονται οι τροφές που την προκαλούν.
http://www.diet-net.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου