
Τα γευστικά σκεύη από διάφορα φαγώσιμα υλικά μέσα στα οποία σερβίρονται ορεκτικά, σαλάτες, κύρια πιάτα και επιδόρπια μοιάζουν επιβλητικά, αλλά η παρασκευή τους είναι εξίσου απλή και εύκολη. Το πώς, θα μας το δείξει ο chef Ηρακλής Ασπρίδης. Από εδώ και στο εξής, είναι αυτός που αναλαμβάνει το ρόλο του δασκάλου μαγειρικής.
Τι είναι η φωλιά
Η φωλιά παίζει το ρόλο του σκεύους των φαγητών που σερβίρουμε. Μπορεί να παρασκευασθεί από διάφορα υλικά όπως παρμεζάνα, φύλλο κρούστας, ρυζόφυλλο (φύλλο spring rolls), σφολιάτα, πατάτα, φύλλο κανταΐφι, ζύμη μπρυζέ, τα οποία ψήνονται και στερε-οποιούνται με μια διαδικασία που θα δείτε παρακάτω.
Σερβίρονται με…
Η καθεμιά από αυτές δίνει μια διαφορετική γεύση αλμυρή ή γλυκιά, που είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διάφορα φαγητά. Μέσα στην κάθε είδους φωλιά, μπορούμε να σερβίρουμε σαλάτες, σπαγγέτι, ριζότο, φρουτοσαλάτα, ακόμη και επιδόρπια, όπως μους σοκολάτας.
Το αξιοσημείωτο στη φωλιά είναι ότι ενώ αυτή παίζει το ρόλο του σκεύους, μπορεί να φαγωθεί και να συνδυαστεί γευστικά άψογα με το εσωτερικό της μείγμα.
Αν φτιάξετε πολλές φωλιές που δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αμέσως μπορείτε να τις διατηρήσετε μέσα σε αεροστεγή μπολ, για 3 – 4 ημέρες τουλάχιστον, σε θερμοκρασία δωματίου.
Κάντο μόνος σου
Τις γευστικές αυτές βάσεις διαφόρων ορεκτικών και φαγητών θα δείτε να παρελάζουν στα τραπέζια των πιο gourmet και in εστιατορίων, δίνοντας μια ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο σας.
Παρόλ’ αυτά, μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνοι σας. Η παρασκευή τους είναι εύκολη και έχετε τη δυνατότητα να ετοιμάσετε διαφορετικών ειδών φωλιές.





ΠΗΓΗ...http://www.nline.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου